Nederlanders in Porto Mannu

Zeven Nederlanders deden er mee aan het toernooi in Porto Mannu op Sardinië. Onder hen vier Nederlandse topspelers. Of onze topspelers tevreden zijn over hun prestaties is maar de vraag. Alle vier eindigden met een TPR die onder hun actuele rating ligt.

IM Jan-Willem de Jong, IM Stefan Kuipers en WGM Anne Haast eindigden alle drie met 6 uit 9, één punt achter de koplopers. WGM Bianca de Jong-Muhren haalde een halfje minder. Jan-Willem eindigde het toernooi met een remise tegen IM Marco Codenotti (2397). Anne won in de laatste ronde van Artemiy Grinblat (2191) uit Rusland. Stefan versloeg Alina Beshukova (1678), eveneens uit Rusland. Bianca verloor in de laatste ronde van de Duitse grootmeester Lothar Vogt (2408).

Jan Schadd eindigde het toernooi met een overwinning op Navarra. Nee, niet GM David Navara, maar Stefan Navarra (1543) uit Italië. Hij eindigde op een gedeelde 51e plaats met 4,5 punt en een TPR van 153 punten hoger dan zijn rating. Mick van Randtwijk haalde ook 4,5 punt en een TPR flink hoger dan zijn rating. Hij eindigde met een nederlaag tegen de Duitser Rabus Berthold (2192). Tony Lith eindigde op een gedeelde 92e plaats met 3,5 punt. Ook voor hem eindigde het toernooi met een nederlaag, tegen Jum Murray (1885) uit Ierland.

Het toernooi werd gewonnen door GM Konstantin Landa uit Rusland en GM Sabino Brunello uit Italië. Beiden haalden 7 uit 9. Op de derde plaats eindigde een andere Italiaan, GM Axel Rombaldoni, met 6½ punt. Daaronder een groep van 13 spelers, waaronder dus drie Nederlanders.

1 Reactie

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.