Huub van Dongen Memorial met live muziek groot succes! – Vladimir Epishin wint overtuigend

Zaterdag 20 juni vond de 4de editie van het Huub van Dongen Memorial plaats. Het feit dat Epishin het toernooi op zijn naam schreef, het toernooi kende voor het eerst in de historie de deelname van enkele GMs, was niet eens zo bijzonder. Nee, wat het toernooi bijzonder maakte was de band Two of Us! Vanaf de lunch vermaakten zij spelers en toesschouwers met fantastische hits uit de ’60s, voornamelijk van The Beatles en Simon & Garfunkel. Het was heel bijzonder om zo 62 schakers te aanschouwen die hun potjes aan het schaken waren terwijl tegelijkertijd live muziek gespeeld werd.

De band Two of Us wordt gevormd door Jos Vervoort en Adrie van Osch. Beiden zijn zwagers van Huub en zij hadden toegezegd speciaal voor deze editie van het toernooi, die toevallig samenviel met de 59ste verjaardag van Huub, het toernooi op te sieren met een optreden. Een erg mooi gebaar en de schakers hebben er ook echt van genoten! Overigens was het voor Two of Us natuurlijk ook een heel bijzonder gebeuren… Live muziek spelen in een verder muisstille zaal, geen applaus tussen de nummers door (de schakers zijn immers aan het schaken) en mensen die in plaats van hun te bewonderen nu juist aandacht voor iets heel anders hadden, namelijk schaken!

Voor het volledige verslag klik hier.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.