NK miniaturen zondag 5 juli

In juli begint het NK schaken met Giri en andere toppers. Het NK kent een aantal nevenevenementen en op zondag 5 juli vindt het ‘NK miniaturen oplossen’ plaats waarin de deelnemers gedurende 1,5 uur 12 schaakproblemen met weinig stukken oplossen. De oploswedstrijd is geschikt voor zowel ervaren als minder ervaren oplossers. Naast een zestal tweezetten zijn er onder andere een paar langere problemen en een eindspelstudie.

Hoe minder stukken des te makkelijker het schaakprobleem? Vaak wel, maar niet altijd. Onderstaand probleem is lekker overzichtelijk, maar makkelijk? Het pionnetje op c7 lijkt het te moeten doen. Toch niet. De vier promoties falen op een koningsvlucht of pat. Verrassenderwijze biedt het paard zich aan. Er dreigt niets, maar na de stervlucht van de zwarte koning volgt er steeds een mat.

Tijdschema:

12:45 – 13:00 uur aanmelden

13:15 – 14:45 uur NK miniaturen

circa 15:30 uur uitslag en prijsuitreiking

Locatie:

The Manor Hotel Hampshire Eden

Linnaeusstraat 89

1093 EK Amsterdam

Aanmelden:

Aanmelden graag voor 1 juli via o.v.v. NK miniaturen

Aanmelden ter plekke op basis van beschikbare plaatsen.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.