WK schaken toch niet gratis

Helaas pindakaas. Ondanks een eerder bericht op dit blog op 1 april (Gratis deelname aan het WK jeugdschaak) wordt van de Nederlandse schakers en schaaksters die eind oktober afreizen naar Halkidiki in Griekenland toch een aanzienlijke eigen bijdrage gevraagd.

Een en ander is niet te wijten aan een onbetrouwbare Griekse overheid, het ligt hem niet aan de zoveelste impasse in de onderhandelingen tussen de EU en Griekenland noch is de oorzaak gelegen in een mogelijke ‘Grexit’ die op het moment dat u dit leest best eens een feit zou kunnen zijn. Het had alles te maken met bovengenoemde publicatiedatum van het artikel.

Het is niet anders. Wij zijn alternatieve wegen ingeslagen om financiering mogelijk te maken. Via deze link kunt u Eelke steunen bij zijn reis naar en deelname aan het WK. Als schaakvader zal ik op dit blog uiteraard weer uitgebreid verslag doen van het spektakel. Verslaggeving bestemd voor een algemeen publiek, met regelmatig uitstapjes naar gebieden buiten het schaken, daarbij soms de grote wereldproblematiek niet schuwend, wat zeg ik, zelfs wordt in voorkomende gevallen en alsof het niets is zomaar even een oplossing aangereikt (kijk zelf hier).

Wij kunnen u niet een wereldtitel beloven. Ook niet het einde van de Griekse crisis. Ik kan u alleen dit zeggen: wij gaan daar in Halkidiki beiden onze stinkende best doen. En u moet maar zo denken: u helpt ons, u helpt het Nederlands schaak en u helpt toch ook een beetje die arme Grieken.

Elke bijdrage, hoe klein ook, is welkom en waarderen wij zeer. Bij voorbaat dank!

De volledige link: www.talentboek.nl/donatiedoelen/53-schaken/220-wk-jeugdschaak-griekenland/profile

Meer verhalen op schaakvaderverhalen.blogspot.nl …

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.