Erik van den Doel winnaar 13e Nova-toernooi

Erik van den Doel is ongedeeld winnaar geworden van het 13e Nova College Schaaktoernooi. Vier remises aan de topborden in de slotronde betekende dat de stand aan kop ongewijzigd bleef.

Het had weinig gescheeld of Matthew Sadler was met de eer gaan strijken, en wie had het de sympathieke Engelsman niet gegund. In het onderlinge treffen, waarin Sadler met zwart moest winnen, bracht hij in een Franse MacCutcheon met 13…Tg8 een mysterieus nieuwtje. Het niet eerder beproefde idee bleek enkele zetten later: de koning een veilig heenkomen bezorgen op de damevleugel om vervolgens het spel op de koningsvleugel te openen. Van den Doel had er geen goed antwoord op en overleefde de verwikkelingen met een blauw oog in de vorm van een verloren a-pion. Als wisselgeld had hij eindelijk actief spel terugverdiend, maar dat was vermoedelijk onvoldoende gebleken als Sadler niet 42…bxc3+ maar 42…Dxc3+ had aangedurfd. Lees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.