Hilwerda: vanuit de basisschool naar EK

Internationaal grootmeester worden, dat is waar Jonas Hilwerda van droomt. Inmiddels is hij aardig op weg. Hij werd vier jaar nadat hij zijn eerste potje schaak speelde al Nederlands kampioen t/m 8 jaar, behaalde op het afgelopen NK t/m 14 jaar zilver en heeft 1900 punten op de Nederlandse schaakranking gehaald. Zeer hoog voor zijn leeftijd.

Jonas op Atlantis Open 2014 (Foto Harry Gielen)

Hilwerda heeft net de basisschool afgerond en gaat nu naar een Topsport Talentschool. Zo hoopt hij zijn niveau verder te verhogen en misschien wel net zo goed te worden als zijn idool wereldkampioen Magnus Carlsen.

Op Talentboek spaart Hilwerda voor financiële dekking van de reis- en verblijfskosten die hij moet maken voor het komende EK. Hilwerda: „Ik ben door de schaakbond geselecteerd voor het EK schaken tot en met 12 jaar, dat eind september in Kroatië wordt gehouden. Dit is niet gratis en daarom zoek ik donateurs om mij te steunen.”

Doneer nu voor 21 juli aan Hilwerda en win een hotelovernachting van twee nachten voor twee personen in een Princesshotel naar keuze (met uitzondering van het hotel in Oostenrijk), inclusief een uitgebreid ontbijtbuffet.

Jonas simultaanschaken tegen Karpov december 2013 (Foto Siese Veenstra)

Ga om Hilwerda te ondersteunen naar talentboek.nl, klik op Talenten en selecteer vervolgens de sport schaken.Zie Telegraaf.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.