Dehlia Timman opent NK 2015

Dehlia Timman heeft zaterdag in The Manor Hotel in Amsterdam de opening van het NK Schaken 2015 en het NK Schaken voor Vrouwen 2015 verricht. Het Amsterdamse gemeenteraadslid vertelde over haar jeugd, over hoe het was om de dochter van Jan Timman te zijn. "Ik heb in mijn hele jeugd op schaaktoernooien rondgehangen. Samen met mijn broer Arthur sloop ik tijdens toernooien onder de tafels door. Heerlijk voelde dat."

"Tegenwoordig hoor ik het niet zo vaak meer maar de vraag die mij in mijn leven ongetwijfeld het meest is gesteld is zonder enige twijfel: kun jij ook goed schaken?" Dat kan Dehlia Timman niet maar de spelregels kent ze wel. "Jan (Timman) heeft me die regels uitgelegd, maar zodra hij dat gedaan had, moest ik de rest zelf maar uitzoeken."

"Ken het spel en leer de regels", vervolgde Timman. "Ik heb veel aan dat advies gehad in de Amsterdamse gemeenteraad. Ook daar wordt een spel gespeeld volgens een aantal formele regels met daarnaast een setje impliciete regels, die ook wel het klappen van de zweep worden genoemd."Lees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.