Spannend Leids jeugdweekendtoernooi bij Astellas Pharma

Voor de tweede keer op rij werd in Leiden door jeugdschaakclub Op Eigen Wieken en de jeugdafdeling van SV Leiderdorp het Jeugdweekendtoernooi georganiseerd. De mooie, ruime en functionele locatie van Astellas Pharma was zaterdag 4 en zondag 5 juli het strijdtoneel voor bijna 80 jonge schakers uit heel Nederland. Tijdens dit toernooi staat serieus spel centraal, maar is er ook genoeg tijd voor ontspanning en verbinding.

Het toernooi werd feestelijk geopend door Leidse wethouder van Onderwijs, Sport en Duurzaamheid Frank de Wit met de eerste zet op het bord van de jarige Leidse schaker Stefan Vleming.

In vier groepen werd gestreden om aantrekkelijke geldprijzen. In de D-groep, met jonge spelers vanaf 7 jaar, won Jimmy Zheng uit Almere de eerste prijs. De C-groep, met veel Leidse spelers, kende een gedeelde eerste plaats. Eline Roebers uit Amsterdam en David Bouman van Op Eigen Wieken scoorden beiden 8,5 punt uit 11 wedstrijden. Ook de B-groep kende een spannend slot. Jesse Allaart (Eindhoven), Tommy Tran (Rotterdam), Dusan Cvetkovic (Wassenaar) en Anna Martinez (Arnhem) eindigden gezamenlijk op de eerste plaats. In de A-groep speelden de sterkste schakers. Joël van der Werf en Quinten Salomons verdedigden de Leidse eer met verve. Ook hier eindigden meerdere spelers gelijk op de eerste plaats. Uiteindelijk ging de titel naar Cor Kanters (Den Haag) voor Esper van Baar (Haarlem) en Kevin Nguyen (Rotterdam).

Zowel spelers, ouders en begeleiders kijken terug op een zeer geslaagd toernooi bij de schitterende locatie van Astellas Pharma. De aanwezige trainers, langere schaakwedstrijden en gezamenlijk eten zorgen voor een goede sfeer en perfecte leeromgeving.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.