Zeer geslaagde opening van het 9de LCT

Op donderdagavond 16 juli werd het Leiden Chess Tournament traditioneel geopend via een separaat evenement. Dit keer was er door één van de cosponsors verzocht om toch vooral de negende editie te starten in het oude centrum van Leiden. Was is er dan mooier om gebruik te gaan maken van het Stadhuisplein, met ernaast een Italiaanse Brasserie met de toepasselijke naam: City Hall. Volle terrassen waren getuige van een geslaagde start van het toernooi.

Wethouder en locoburgemeester Paul Laudy was verantwoordelijk voor de kleurloting van de fietsende tweekamp (op desk bikes) tussen Loek van Wely vs David Howell. Laudy heeft via een pokerbeker negen muntjes opgeworpen (moet altijd een hoge random factor hebben) en de beeltenissen van ‘kop’ was gekoppeld aan de witte stukken. ‘Munt’ was vanzelfsprekend zwart, als startkleur voor de nummer één op rating David Howell. Howell zal gaan starten (evenals de nummer één in de B-groep) met de zwarte stukken. De tweekamp werd uiteindelijk weggeschoten door hoofdsponsor Roel Piket door het doen van de eerste zet voor Loek van Wely.

Als extra handicap was de Leidse grootmeester John van der Wiel gevraagd op te treden als VIP (Very Irritating Person) om het de heren nog moeilijker te maken om zich te concentreren op de partij.Lees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.