Aankondiging ONJK

Nog twee weken tot het Open Nederlandse Jeugdschaak Kampioenschap

Maandag 3 augustus start in Borne het Open Nederlands Jeugdschaak Kampioenschap (ONJK). Ook dit jaar hebben al meer dan 220 jongeren zich ingeschreven en er komen nog steeds inschrijvingen binnen. Hiermee is het ONJK één van de grootste jeugdtoernooien in West Europa. Tot en met zaterdag 8 augustus strijden jongens en meisjes om de titel in zes verschillende leeftijdscategorieën. Ook dit jaar zijn er weer veel internationale inschrijvingen uit de hele wereld. Deelnemers kunnen zich nog steeds aanmelden op www.onjk.nl.

Naast de fanatieke strijd om de titels, is het vooral ook een gezellig toernooi. Dus iedereen die kan schaken is welkom! Natuurlijk is er ook een recreatieruimte waar iedereen zelf een potje kan schaken, lekker kan rondneuzen in een winkel met schaakspullen of andere wedstrijden kan volgen via digitale live borden. Hier staan bijvoorbeeld ook twee tafeltennistafels, zodat iedereen zijn of haar energie kwijt kan. Verder organiseert de Bornse Voetbalvereniging BVV op donderdagmiddag een voetbaltoernooi, kunnen de deelnemers lekker een duik nemen in het naastgelegen zwembad of een bezoekje brengen aan Kids City.

Het toernooi is uiteraard ook toegankelijk voor publiek. Het is niet alleen mogelijk om een kijkje te nemen in de speelzalen, maar ook om de belangrijkste partijen live op een groot scherm te volgen in de recreatieruimte. Hier is ook de mogelijkheid om zelf een potje te schaken.

Over het toernooi

Het toernooi wordt al weer voor de 41ste keer in Nederland georganiseerd, waarvan 24 keer in Twente. De gemeente Borne en het adviserende platform de BLOS (Bestuurscommissie Lichamelijke Opvoeding en Sport) steunen het toernooi door de zaal ter beschikking te stellen.

Het toernooi wordt gehouden onder auspiciën van de KNSB en ook zij hebben er hun goedkeuring aan gegeven.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.