Beerdsen remt L’Ami af

Gisteren hadden we het over Casper Schoppen die in Dieren was ‘opgegroeid’ – voor de 17-jarige Thomas Beerdsen geldt dat nog meer. De Apeldoorner heeft al vele partijen in Sporthal Theothorne liggen. En hij is sterker en sterker geworden. Dat ondervond koploper Erwin l’Ami vandaag. Hij kreeg eenvoudigweg geen enkele winstkans. “Op het laatst moest ik zelfs nog uitkijken”, zei de grootmeester uit Woerden. “Ik had nog geluk dat ik 27.f4 had.”

Dimitri Reinderman ging erop en erover met een gedegen overwinning op Zyon Kollen. Wit had een paar gaten in zijn stelling, en de stukken van de Popquizman cirkelden langzaam maar ijselijk zeker naar binnen, totdat de witte koningsvleugelpionnen eraan gingen en toen had Kollen het wel gezien. Die vierde grootmeester moet nog even wachten.Lees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.