Normkansen

In de laatste ronde zijn er nog twee spelers die normkansen hebben. Arthur Pijpers boekt een IM-norm (bij 6½ punt) als hij in de slotronde wint van Arghyadip Das. Niet dat hij dit nog nodig zou hebben, want hij is al een IM bij het volgende FIDE-congres in september, maar het geeft wel enige duidelijkheid. Verrassend genoeg heeft onze Groningse smaakmaker dit jaar, Lambertus (Bert) van der Marel, ook kans op een IM-norm (benodigde 5½ punt), maar dan moet hij alles droog houden tegen stadgenoot Sergey Tiviakov en een remise maken. Misschien kan hij hem een avondje gratis drinken in Café Atlantis beloven?!

In deze achtste ronde opnieuw winst voor de sterke koploper David Howell (hij heeft een halfje nodig – morgen op zondag – om solo het toernooi te winnen), maar ook partijwinst voor vermoedelijk een getergde Predrag Nikolic, die in een voor hem gewonnen stelling Tiviakov vervolgens door de vlag zag gaan. Ongetwijfeld zal de grootmeester uit Leiderdorp nog voor het zilver en brons gaan.

Perikelen

Dagprijs FM Bent SorensenDe ftp-upload van de live borden bereikte aan het eind (schijnbaar) een maximum bij de provider, maar we hopen morgenochtend (vanaf 11 uur) dit probleem te hebben getackeld. De dagprijs (volledig random) ging dit keer naar de Deense FM Bent Sorensen. Hij vertelde dat zijn laatste schaakactiviteit in Nederland uit 1963 dateert! Hij kan, zo vertelde hij, nu met een gerust hart naar Denemarken terugkeren, want hij heeft immers een prijs gewonnen. Niets tegenin te brengen, maar ik zou toch nog maar proberen een partijtje winnen als ik hem was. Hij vertelde dat er teveel sterke jongelingen in dit toernooi spelen en dat hij volgend jaar zal uitkijken naar een seniorentoernooi.Lees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.