In tijdnood bijna schaakmat gezet

In tijdnood bijna schaakmat gezet

Jarenlang heb ik met hart en ziel onze meesterlijke schaaksport in vele functies mogen en kunnen dienen. Naast video’s ook tienduizenden foto’s gemaakt tijdens de vele kampioenschappen, toernooien en evenementen in ons land. Velen maken hier dankbaar gebruik van in artikelen en verslagen, zoals ook de RSB en de KNSB. Veel functies vervuld zoals webmaster van een aantal schaaksites, (mede) organisator van schaakevenementen, arbiter, teamleider van het vlaggenschip van mijn vereniging Messemaker 1847 enz. Daarnaast ook diverse bestuurlijke functies vervuld.

Onverwacht moet ik nu, met pijn in mijn hart, al mijn activiteiten aan anderen overdragen omdat de afgelopen weken bij mij een ongeneeslijke ziekte werd vastgesteld. Samen met mijn gezin en familie wil ik nog zo veel mogelijk genieten van de korte tijd die mij, naar alle waarschijnlijkheid, nog gegeven zal zijn.

Natuurlijk wil ik alles, zoveel als mogelijk is, blijven volgen. Hoe graag ik het ook zou willen, een actieve rol kan ik helaas niet meer spelen. In tijdnood bijna schaakmat gezet, maar de partij nog niet opgegeven!

17 Comments

 1. Avatar
  Schaker69 juli 30, 2015

  Heel veel sterkte Ab de komende tijd en ik heb genoten van je verslagen en foto’s!

 2. Avatar
  Hendrikom juli 30, 2015

  Wat een vreselijk bericht, Ab! Sterkte en maak er nog wat van, zolang dat gaat!

  Henk

 3. Avatar
  Johan Hut juli 30, 2015

  Ab, je hebt super werk gedaan voor de schaakwereld. Terecht dat je je nu helemaal aan je familie wijdt.

 4. Avatar
  Richard juli 30, 2015

  Hoi Ab, ik zie je niet zoveel meer op toernooien, wat aan mij ligt. maar altijd volg ik je verslagen en foto’s op de voet.

  Ik wens je erg veel sterkte en nog een mooie tijd met je familie,

  jij geeft nooit op!

 5. Avatar
  Dimitri juli 30, 2015

  Wat een naar bericht. Hopelijk beleef je nog wat mooie dagen!

 6. Avatar
  Goudriaan juli 30, 2015

  Vreselijk om te horen Ab. Ik hoop dat je nog een mooie tijd met familie zal hebben! Je zal gemist worden in de schaakwereld. We hebben altijd genoten van de verslagen en foto’s.

  Etienne

 7. Avatar
  pengschaak juli 30, 2015

  Hoi Ab, ik ben laatste tijd zo gewend om jou te zien tijdens een toernooi voor onze interesse: fotograferen. Het is altijd leuk.

  Hoop dat ik je ergens nog zien fotograferen.

  Veel sterkte en Nooit opgeven!

 8. Avatar
  Ronald Ritsema juli 30, 2015

  Beste Ab, bedankt voor alle mooie foto’s en je grote inzet. Ik hoop dat je een waardig einde zal beleven.

 9. Avatar
  Tom Bus juli 31, 2015

  Beste Ab,

  Ik wens jou en je familie heel veel sterkte.

  Geniet nog zoveel als je kunt.

 10. Avatar
  paardvanree juli 31, 2015

  Bovenstebeste Ab,

  Wat een ongelooflijk naar bericht man.

  Altijd vrolijk, vriendelijk en een kwinkslag.

  En natuurlijk de mooie foto’s en commentaren.

  We gaan je missen, hou je haaks vriend en heel veel sterkte.

  groet

  Dennis Krassenburg

 11. Avatar
  Talitha juli 31, 2015

  Lieve Ab,

  Toevallig vroeg ik me onlangs nog af hoe het met je zou gaan. Dit is wel het laatste waar ik op had gehoopt.

  Wat heb je ontzettend veel gedaan voor de schaakwereld. Voor mij was Messemaker niet zonder jou. Dank je wel voor alles!

  Heel veel sterkte en nog een mooie tijd toegewenst voor jou en je familie. Ik zal aan je blijven denken. Liefs, Talitha

 12. Avatar
  HaBo juli 31, 2015

  Beste Ab,

  er zijn mensen die voor de schermen werken en achter de schermen, allemaal belangrijk. Maar jij was toch wel de grootmeester van de vriendendienst: duizenden foto’s, honderden verslagen, een tiental websites bood jij belangeloos de schaakwereld aan. Ook organisatorisch heb je onnoemelijk veel gedaan in jouw regio Gouda en erbuiten. Ik koester onze reizen (zoals op de boerderij bij Anky en Salinero), onze vele video-filmpjes (NK’s,senioren NK, Tata Steel, Amsterdam Art Toernooi en alle boeken uit de serie Wij presenteren …. om er een paar te noemen). Jij bent de webmaster van mijn site en daar ben en blijf ik trots op. Doe alleen nog maar leuke dingen Ab, we keep in touch, Hans

 13. Avatar
  HansJGdeLange september 28, 2015

  Goede Ab,

  Je bent immer hartverwarmend en alom aanwezig bij talloze toernooien. De laatste keer bij je geliefde Messemakertoernooi, Gouda. Waar ik tijdens de lunch ‘n hartverwarmend afscheid van je schaakleven en dit toernooi mocht meemaken. Echte emoties, ontroering en respect bij de aanwezigen voor je niet aflatende betrokkenheid, een schaakvriend voor velen. Dank en doe waarvan je nog kunt genieten, zolang als je gegeven is.

  Dank,

  Hans

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.