Het Open Nederlands Jeugdschaak Kampioenschap is weer begonnen!

Dit jaar hebben de kinderen zelf de officiële kleurloting verzorgd. Met veel enthousiasme werden de pingpongballetjes in het veld van zwart/witte glazen geslagen. Hiermee werd bepaald dat Bas Haver als hoogst geplaatste speler met zwart moet beginnen. Hiermee was het toernooi geopend!

Namens de gemeente Borne heette wethouder Velten iedereen welkom. Dit is al weer de vijfde keer dat het ONJK in sportcomplex ’t Wooldrik te Borne wordt gehouden. Ook dit jaar zijn er meer dan 260 deelnemers, verdeeld over acht leeftijdsgroepen. Voor de jongste leeftijdsgroepen is het toernooi opgedeeld in twee toernooien van drie dagen. De eerste dagen spelen alle groepen in hun eigen leeftijdscategorie. Vanaf donderdag spelen zij een gecombineerd toernooi. Aanmelden voor dat toernooi is nog steeds mogelijk!

Naast het schaken zijn er voor de kinderen allerlei andere mogelijkheden om zich te vermaken. Zo zijn er speciale afspraken gemaakt met het naastgelegen zwembad en Kids City en is er een ontspanningsruimte met onder andere tafeltennistafels. Ook wordt donderdagmiddag samen met de Bornse voetbal vereniging BVV het traditionele voetbaltoernooi georganiseerd.

Het toernooi is vrij toegankelijk voor publiek, dus iedereen kan een kijkje komen nemen. Kijk voor meer informatie en de tijden op de website www.onjk.nl

Woensdagmiddag om 14.30 uur is de prijsuitreiking voor het drie daagse toernooi van de jongste groepen.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.