Heuglijk nieuws uit Vlissingen

Uit het Het Hogeschool Zeelandtoernooi bereikte ons het bericht dat Hugo ten Hertog uit Utrecht (student in Middelburg overigens) na een paar ronden de virtuele ratinggrens van 2400 is gepasseerd. Omdat hij de benodigde IM-normen al op zak heeft, heeft hij volgens de Fide voldaan aan alle eisen en mag hij de internationale meestertitel gaan aanvragen. Wij feliciteren Hugo met dit mooie resultaat.

Hugo ten Hertog in actie (foto Frans Peeters)

Klik op deze link om de resultaten van Hugo ten Hertog tot dusver in Vlissingen te bekijken.

Ook een heuglijk feit, zo meldt Frans Peeters van de organisatie in Vlissingen, is dat de jeugdige Lucas van Foreest op een ratingscore van virtueel boven 2300 is gekomen. Hij had er na de vijfde ronde 14 ratingpunten bij, terwijl zijn huidige rating 2293 is. Dat betekent dat Lucas de FM-titel zou mogen aanvragen.

Lucas van Foreest denkt na over zijn volgende zet (foto Frans Peeters)

Klik op deze link om de resultaten van Lucas van Foreest tot dusver in Vlissingen te bekijken.

Over Herman Grooten

Herman is ruim 40 jaar schaaktrainer. Hij verzorgde lange tijd de schaakrubrieken in Trouw en het ED. Daarnaast was hij Topsportco├Ârdinator bij de KNSB en is hij auteur van diverse schaakboeken en werkt hij voor Schaaksite. Klik hier voor series die hij op Schaaksite heeft gezet.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.