Rick Lahaye Persoonlijk Kampioen RSB 2015

De jaarlijks terugkerende strijd om de titel Kampioen van de RSB is gewonnen door Rick Lahaye. Evenals in de vorige editie van het persoonlijk schaakkampioenschap werd Rick Lahaye (2394) de kampioen van de Rotterdamse Schaakbond. Vorig seizoen deed Rick dat door de overtuigende score van de volle 100% te behalen (7 uit 7). Dit seizoen had het Rick een flink stuk lastiger. Na vier ronden en anderhalf verliespunt had Rick zelf ook het idee dat prolongatie van de titel niet meer zo’n reële optie was. Immers, één van de concurrenten voor de titel was FM Joost van Ruitenburg (2320), en die had na vier ronden nog geen fout gemaakt (4 uit 4). De andere concurrent Robin Lecomte (2273) had na vier ronden tweemaal een halfje moeten afstaan.

Twee gevaarlijke outsiders Ricardo Klepke (2143) en Daniël Zevenhuizen (2085) mengden zich brutaalweg in de strijd om de titel, en hadden beiden tot de allerlaatste speelronde nog uitzicht op de titel. Ricardo had zelfs zijn lot in eigen hand, en hoefde alleen maar ‘even’ te winnen van Rick (remise zou achteraf ook voldoende zijn geweest) om het kampioenschap binnen te halen. Daniël had bij winst op FM Joost een snelschaak barrage om het kampioenschap met Rick mogen uitvechten.

Al met al een ongekend spannende editie van het RSB PK 2015… Tot de laatste ronde onduidelijk, maar het werd uiteindelijk Rick Lahaye die er met de hoofdprijs van 500 euro vandoor ging. Mocht Rick volgend jaar wederom zijn titel prolongeren dan mag hij de wisselbokaal, met daarop de gegraveerde namen van zijn illustere voorgangers uit een ver verleden, behouden…

Verslagen en foto’s kunt u hier vinden.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.