Atlantis toernooi begonnen

Atlantis ligt volgens overlevering onder de zeespiegel. Waar weet men niet, maar de schakers weten het wel. Atlantis ligt in Groningen. En waarom weten we dat? We weten dat om twee redenen: Ten eerste is er het schaakcafe Atlantis en ten tweede is er het Atlantis-schaaktoernooi.

De mensen die dus dachten dat Atlantis heel diep onder de zeespiegel is terecht gekomen weten nu dat ze ongelijk hebben. Atlantis is slechts enkele meters gezonken. Dat is in de zee genoeg om te verdrinken. In de eerste ronde waarin de sterkeren een op papier makkelijke ronde krijgen is de aandacht vooral gericht op die sterkeren die kopje onder zijn gegaan. Neen nog niet verdronken, dat doe je niet na één keer kopje onder. Maar het is natuurlijk wel de eerste stap op weg naar een gezonken toernooi.

Lees verder…

Over jan van os

Ik ben meer dan 50 jaar aktief in het schaken. Als speler, als bestuurder, als organisator van schaakaktiviteiten, als wedstrijdleider, als verslaggever (de schaakreporter) en als fotograaf. Heb ooit de titel van Nationaal arbiter gehaald. Momenteel voorzitter van mijn schaakclub ESG en ik zit in het bestuur van Chessfestival Groningen. Sinds 25 november ben ik ook voorzitter van de Noordelijke Schaakbond.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.