Een wonderlijk Gronings schaakgezin

Profiel

Schaakfamilie

Het gezin Van Foreest telt zes kinderen, stuk voor stuk talentvolle schakers. Wat willen ze bereiken? „Toptwintig van de wereld.”

Met deze kop staat er een groot artikel over de schaakfamilie Van Foreest in de NRC van vandaag (Sportpagina E9) geschreven door Steven Verseput met een mooie foto van Jorden en Lucas van Kees van de Veen.

Dit artikel is ook op NRC-site te lezen, klik hier.

Jorden is medewerker van schaaksite.nl en verhaalt over zijn schaakreizen en analyseert zijn partijen. Binnenkort gaat hij samen met Benjamin Bok naar het WK Jeugd in Siberië. Loek van Wely treedt op als hun coach.

Over de jonge Machteld, het enige meisje van de zes, wordt ook op schoolschaaksite.nl geschreven, klik hier.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.