Laatste dag Atlantis

Omdat onze schaakjan met (en in) een treintje zat te spelen geen verslagje van zijn hand. En u wilt natuurlijk wel weten hoe het is afgelopen in de ondiepe zee van Groningen. Daarom toch een verslagje in de stijl van schaakjan.

Spraken we vrijdag en zaterdag van een middagronde en een avondronde op zondag startte de middagronde om 10 uur ‘s-morgens. Ik zal dan ook spreken van de ochtendronde en de middagronde

In de ochtendronde laste zwemmer Migchiel de Jong een halve rustperiode in. Tegen Ivo Maris werd een remise gespeeld Achtervolger Sipke Ernst zag dit gebeuren en schroefde zijn tempo op en kwam daardoor naast de Jong zwemmen. Een mooie eindsprint leek in het verschiet. Dat Sipke won was mede te danken aan het commentaar van schaakjan dat Sipke alleen met wit won en met zwart remise speelde. Sipke was daardoor getergd om vanochtend vooral met zwart te winnen. Pieter Tromp heeft dat geweten.

Lees verder…

Over jan van os

Ik ben meer dan 50 jaar aktief in het schaken. Als speler, als bestuurder, als organisator van schaakaktiviteiten, als wedstrijdleider, als verslaggever (de schaakreporter) en als fotograaf. Heb ooit de titel van Nationaal arbiter gehaald. Momenteel voorzitter van mijn schaakclub ESG en ik zit in het bestuur van Chessfestival Groningen. Sinds 25 november ben ik ook voorzitter van de Noordelijke Schaakbond.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.