Schaken in de stoomtrein

Stoom afblazen. Dat kunnen stoomtreinen, maar schakers ook. Echter zondag werd er alleen stoom afgeblazen door de treinen. De schakers zelf genoten van het mooie weer en het geweldige gezelschap. Wat moet je ook anders als tijdens het spelen je stukken uit zichzelf naar andere velden gaan sluipen. Dan kun je kwaad worden, maar dat zal die stukken worst wezen.

Over worst gesproken, in de pauze op de beide stations kon je lekkere broodjes met rookworst eten. Niet zo’n westerse hot dog met een worstje niet dikker dan je pink, neen echte halve rookworsten. En dat voor een prijs wat je in Amsterdam voor een kaal broodje met een half plakje kaas betaalt. En dan praat ik niet over de maaltijdsoepen, gehaktballen etc.

Lees verder…

Over jan van os

Ik ben meer dan 50 jaar aktief in het schaken. Als speler, als bestuurder, als organisator van schaakaktiviteiten, als wedstrijdleider, als verslaggever (de schaakreporter) en als fotograaf. Heb ooit de titel van Nationaal arbiter gehaald. Momenteel voorzitter van mijn schaakclub ESG en ik zit in het bestuur van Chessfestival Groningen. Sinds 25 november ben ik ook voorzitter van de Noordelijke Schaakbond.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.