Schaakweek Amstelveen 27 september-4 oktober

Schaakweek Amstelveen

Van zondag 27 september t/m zondag 4 oktober zal in Amstelveen een omvangrijke schaakweek georganiseerd worden. Met ondersteuning van de gemeente Amstelveen en het Sportbedrijf Amstelveen wordt het mogelijk gemaakt om groot evenement op te zetten waar aandacht wordt geschonken aan zowel het top- als breedteschaak.

NK Rapid

Op zondag 4 oktober vindt het NK Rapid voor Heren en Dames plaats in het poppodium P60 in het Stadshart van Amstelveen, gelegen naast het busstation. In beide categorieën zullen de beste 8 spelers en speelsters een gesloten achtkamp gaan uitmaken wie zich Nederlands Kampioen mag noemen. Het speeltempo is 15 minuten + 10 seconde per zet. De partijen zullen via grote schermen goed te volgen zijn en bovendien zal er ook live-commentaar worden verzorgd voor het publiek.

Heren Dames
1. Loek van Wely 1. Anne Haast
2. Jan Smeets 2. Zhaoqin Peng
3. Robin van Kampen 3. Lisa Schut
4. Dimitri Reinderman 4. Bianca de Jong-Muhren
5. Friso Nijboer 5. Tea Lanchava
6. Hing Ting Lai 6. Anna-Maja Kazarian
7. n.t.b. 7. Iozefina Paulet
8. Brainwave 8. Brainwave

Meer info op de toernooisite

Brainwave

De schaakweek Amstelveen zal op zondag 27 september worden geopend met de 8e editie van het Brainwave rapidtoernooi in het Keizer Karel College. Er zullen 7 ronden Zwitsers worden gespeeld in twee groepen: A-groep bestemd voor spelers met rating boven de 1700 en een groep B-groep tot 1800. Naast een stevig prijzenfonds is er voor zowel de heren als de dames ook een kwalificatieplek te verdienen voor het NK Rapid een week later.

Alle informatie en het aanmeldformulier is terug te vinden op de site van het evenement.

Voor de jeugd wordt er ook een Grand Prix toernooi georganiseerd.

Schaakweek Amstelveen

In de tussenliggende week zullen er diverse activiteiten worden georganiseerd om het schaken bij een breder publiek onder de aandacht te brengen. Zo zullen er o.a. in diverse wijkcentra activiteiten voor ouderen plaatsvinden, er is een basisscholierentoernooi op woensdagmiddag 30 september en een jeugdsimultaan door Nederlands jeudgkampioen Hing Ting Lai in de bibliotheek.

Op donderdagavond 1 oktober zal er in P60 een lezing worden gehouden door Johan Wakkie, Erik Scherder en Hans Böhm met als thema ‘’beweeg je brein fit’’. Kosten 10 euro, aanmelden verplicht. Meer informatie op pagina van het Sportbedrijf die deze avond organiseert.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.