Erwin l'Ami winnaar van 23e Open Kampioenschap van Gouda

Het 23e Open Kampioenschap van Gouda, georganiseerd door de Goudse schaakvereniging Messemaker 1847, was weer een geweldig succes. Inclusief de jeugd telde het toernooi bijna 250 deelnemers, waaronder 12 grootmeesters en 10 internationaal meesters. Daarmee blijft het OK Gouda het grootste en sterkst bezette eendaagse toernooi in Nederland.

In dit (groot)meestergeweld (in groep A) deden ook diverse niet-grootmeesters van zich spreken, waaronder de jonge Robby Kevlishvili met een gedeelde tweede plaats. Deze Robby zal ongetwijfeld in de toekomst doorgroeien naar de Nederlandse top. Daarnaast deed ook Messemaker-lid Henk-Jan Evengroen van zich spreken: hij verloor alleen van de nummers 1 en 2, maar scoorde o.a. tegen drie andere titelhouders 2,5 uit 3. Behalve in de A-groep werd er ook in de B- en C-groepen flink gestreden.

Het hele toernooi verliep verder zonder noemenswaardige incidenten en is dus zeker weer voor herhaling vatbaar. Die herhaling zal er ook zeker komen, zoals Cor Verkade (namens de sponsor Van Dam, Van Dam & Verkade) bij de prijsuitreiking beloofde. Tevens gaf hij aan een toezegging te hebben van Jan Timman dat deze zijn best zal doen om er volgend jaar ook bij te zijn. Tel daarbij op de toezegging van toernooiwinnaar Erwin l’Ami dat hij ook volgend jaar weer erbij wil zijn, waarmee het succes van het OK 2016 bij voorbaat gegarandeerd lijkt te zijn.

Bezoek de website voor foto’s en uitslagen & standen.

1 Comment

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.