Simultaan Robin van Kampen in Naarden-Vesting

Naarden Speelt – Vestingzondag 6 september 2015 tegen Schaakgrootmeester Robin van Kampen uit Bussum.

21 Spelers namen het op tegen grootmeester Robin van Kampen uit Bussum. De deelnemers waren jeugd- en seniorleden van BSG (Bussums Schaak Genootschap) en ook publiek uit de regio. In anderhalf uur wist de sympathieke Robin van Kampen alle partijen te winnen (waarbij sommige spelers zelfs een 2e potje mochten spelen na een verlies).

Na alle regendagen was het droog maar wel winderig en guur dus een sjaal was geen overbodige luxe. De jeugd voelde zich ook aangetrokken tot het mooie grote buitenschaakspel dus er was genoeg vermaak en belangstelling. Na afloop oordeelde de grootmeester dat de volgende spelers in aanmerking kwamen voor een prijs vanwege prestatie e/o creativiteit:

  • 1e prijs Johan Kroon (senior)
  • 2e Prijs Daniel Kuijper (jeugd)
  • 3e prijs Guido Vijn (senior die zijn prijs afstond aan de jeugd)
  • Sander Geurts & Olivier Lingbeek (jeugd)

De wethouder van Naarden mevrouw Miriam van Meerten-Kok heeft de (schaakboeken)prijzen uitgereikt op het bordes van het oude gemeentehuis.

Een topdag voor Naarden-Vesting, een topdag voor BSG, het Bussums Schaakgenootschap , een topdag voor de schaakliefhebber uit de regio.

Over Herman Grooten

Herman is ruim 40 jaar schaaktrainer. Hij verzorgde lange tijd de schaakrubrieken in Trouw en het ED. Daarnaast was hij Topsportcoördinator bij de KNSB en is hij auteur van diverse schaakboeken en werkt hij voor Schaaksite. Klik hier voor series die hij op Schaaksite heeft gezet.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.