Chess-Queens vrolijken Denksportdag op

De Chessqueens komen weer naar Rotterdam!

door Wim Mels.

De actieve aanwezigheid van het Nederlandse olympiade dames-schaakteam op de denksportdag van vorig jaar was een grote verrassing. De dames hadden zich eerder in het Noorse Tromsø flink in de mondiale kijker weten te spelen met hun teamaanpak en in hun fel-oranje trainingspakken. En het resultaat mocht er in Noorwegen wezen. Een gedeelde 10e plek op dat olympisch wereldniveau. Guinness-schaker Adri Helfrich, dagvoorzitter van de Rotterdamse denksportdag, aarzelde geen moment en haalde het Nederlands damesteam naar Rotterdam. In het oranje gekleed gaven ze met hun frisse optreden acte de présence en gaven het doorgaans wat saai ogende schaakspel de nodige kleur. Sinds die keer in Rotterdamse treden de dames zelfs regelmatig in het land op als team onder de naam Chessqueens. Met hun schaakvoorstellingen zoals simultaans en lezingen worden gelden gegenereerd waarmee trainingsweekenden onder leiding van een Oekraïense grootmeester worden bekostigd. De dames zijn wat van plan op mondiaal niveau!

Drie van de in totaal vijf queens zullen actief zijn op 19 september 2015. Het veelal manlijke schakerspubliek kan zich de borst natmaken voor simultaanpartijen, 1-op-1 partijen en schaakadviezen met Anne Haast, Nederlands kampioene in 2014 en 15, Tea Lanchava, kampioen in 2012 en 2x wereldjeugdkampioen! en Lisa Schut de kampioene van 2013. Wie niet bang is om zijn denkhoofd te verliezen laat zich 19 september schaken door een dame.

Programma chessqueens op 19 september 2015

locatie: Humanitas Bergweg

tijdstip: 12.00-17.00u

simultaan door Lisa Schut, doorlopende ‘inschuifsimultaan’

1-op-1 partijen van bezoekers tegen Anne Haast of Tea Lanchava

schaakadviezen, schaakpromotie door Tea Lanchava of Anne Haast

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.