Opwaardering Cultural Village

Het Cultural Village Toernooi in Wijk aan Zee krijgt een enorme opwaardering. Na twee keer een weekendtoernooi te zijn geweest, wordt het dit jaar (november) weer wat het een paar keer eerder was: een tienkamp met drie grootmeesters. Aanleiding is het jubileum, het is de twintigste editie.

De winnaar krijgt een uitnodiging voor de Challenger Group (B–groep) van het Tata Steel Chess Tournament, twee maanden later. Dit nieuwtje ging als een lopend vuurtje door de schaakwereld, waarop de organisatie vele verzoeken tot deelname kreeg. De grootmeesters zijn Eric Hansen (Canada), Nijat Abasov (Azerbeidzjan) en Roeland Pruijssers (Nederland). De organisatie is ook blij met de deelname van Hing Ting Lai (Nederlands jeugdkampioen 2015) en Robby Kevlishvili (Nederlands talent van het jaar 2015). Hier kunt u het complete persbericht lezen.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.