Eerste ronde EK jeugd: meteen ijsjesscore

Massale schaaktoernooien zoals het EK jeugd, waar voor vele honderden deelnemers, coaches en ouders eten verzorgd moet worden, zijn geen culinair festijn. Veel keus is er meestal niet bij het buffet, ik heb als vegetariër vaak meegemaakt dat ik elke dag pasta met tomatensaus at, en soms moest ik daarvoor nog een kwartier in de rij staan ook. Eén van de ouders had zich zelfs voorbereid op het toernooi door de week voorafgaand extra veel te eten, anticiperend op de kilo’s die ze in Porec zou verliezen.

Gelukkig is er een fitnesszaal.

Het diner (en de lunch) is fenomenaal, ook voor de pescotariër, twee vegetariërs en de veganist. Pizza, patat, veel soorten (gegrilde) groente, lokale specialiteiten, fruit, ijs, diverse andere toetjes, alles ter plekke klaargemaakt in verschillende kookeilanden (het warme eten althans). Ook het ontbijt was erg goed, veel soorten muesli, sojamelk, ook divers warm eten dat ik als Nederlander negeerde, slechts het gebrek aan smoothies zorgde ervoor dat ik het ontbijt in een hotel in Jakarta nog iets hoger waardeer. Toch viel er op deze klaagvrije maandag ook nog wat te zeuren. "Er is zoveel te kiezen dat ik niet aan alles toekom", aldus een deelneemster die anoniem wilde blijven (Maaike Keetman).

Lees meer…

Foto is afkomstig van de website van de organisatie

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.