Vijfde ronde EK jeugd: kan beter / kan slechter

Lars Vereggen 5e ronde EK Jeugd 2015

Janne: “Het is altijd aardig als je tegenstandster een toren weggeeft. De loper van f8 had eerder mee kunnen doen, nadat ik een pion had gewonnen.”

Matteo: “mijn tegenstander dreigde een offer op h5, dus ik ging verdedigen. Maar later moest ik een stuk voor twee pionnen offeren. En toen had hij een heel flauwe truc waardoor ik een pion verloor.”

Casper: “Ik denk dat ik na de opening (Najdorf Fischer-variant) al beter stond. In een stelling met ongelijke lopers had ik Lb3 vs Ld8 en kon hij f7 niet goed meer dekken.”

Maaike: “In een Engelse aanval offerde ze een pion. Als ik met Pa1 mijn pion op c2 had gedekt had ik goed gestaan. Het was ondanks mijn verlies wel een leuke partij. Het is tijd voor de rustdag” (na enige hallucinaties).

Anna-Maja: “Ze speelde een opening die ik niet echt leuk vind, waar ik me ook niet op voorbereid had, en die ze normaal ook niet speelde. Ze verloor een pion, maar het was erg onduidelijk. Met een mooi dameoffer zou het mat worden met toren en loper, maar ze gaf op.”

Jonas: “Ik ruilde op zet zes dames waardoor mijn tegenstander goed kwam te staan en verloor daardoor.”

Rembrandt: “Wel een aardige partij”

Ting Ting: “Ik heb een soort van wraak genomen. Helemaal top!”

Marijn: “Ik was lekker strategisch bezig, maar op een gegeven moment kwam er een paard op e3 en toen ging het mis.”

Lola: ‘’Ik gaf een gewonnen stelling weg in tijdnood, ik heb het vern***t. Net als Jorden.’’

Catheleijne: ‘’Jeeeej ik heb gewonnen op een livebord! :D’’ Ik vind het trouwens echt leuk om deze dingen te schrijven.

Joris: ‘’Nou kijk, ik wilde aanvallen. Dus ik speelde lekker aanvallend, maar dat werkte niet 100% en ik zou een pion verliezen, maar hij zag het niet! Hoezee! Daarna stond ik redelijk en kwam ik langzaam beter te staan. Uiteindelijk won ik een loper en was het puntje binnen.’’

Robby: ‘’Ik speelde iets te voorzichtig en uiteindelijk sloeg de aanval van mijn tegenstander door. Zwaar klote.’’

Jessie: “Mijn tegenstander maakte een fout waardoor ik best goed stond, maar toen heb ik het verkloot en toen stond ik slecht. Maar mijn tegenstander kan niet goed schaken en heeft me niet mat gezet en het werd remise.‘’

Lars: ‘’Ik heb een gewonnen stelling vern***t. Net als Jorden en Lola. Maar ik heb wel remise. ’’Lees verder…

2 Comments

  1. Avatar
    Aard september 27, 2015

    Wat ik me afvroeg: moeten die kinderen niet gewoon naar school?

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.