De strijd is begonnen

In de KNSB is zaterdag de eerste ronde gespeeld. Elf Nosbo-teams strijden mee. Dat hadden er twaalf kunnen zijn, maar Groninger Combinatie 4 is niet aangemeld. Afgelopen jaar bleek al dat er te weinig spelers zijn voor het vierde team. Vooral het gebrek aan invallers gaf de doorslag.

Elf teams boekten zeven overwinningen. Vier nederlagen dus, waarvan twee in onderlinge duels. We kunnen dus rustig spreken van een goede start.

Meesterklasse:

In de Meesterklasse is het team van Sissa t.o.v. vorig seizoen versterkt met een aantal Duitsers. Dat lokte natuurlijk wel reacties uit. Uw verslaggevers hoorden o.a. de volgende uitspraken Sisgoo (als opvolger van ESGOO, IS (Internationaal Sissa) en nog een paar die ik hier niet zal herhalen. Sommige klonken namelijk wel leuk aan de bar, maar op papier is het een andere zaak. Qua gemiddelde rating zit Sissa in de middenmoot van de Meesterklasse.

Sissa mocht tegen Pathena Rotterdam dat vorig seizoen ten koste van de Groninger Combinatie in de Meesterklasse bleef. Er was wat gerommel vooraf over uitstellen van de wedstrijd en vooruitspelen. Vier jeugdspelers van Pathena doen ook mee aan de EK voor de jeugd en hun kopman Dimitri Reinderman ging als coach mee. Uiteindelijk speelden de twee sterksten van de vijf vooruit. Dimitri speelde remise tegen Lucas van Foreest en Robby Keshvili speelde remise tegen Felix Meissner. De drie afwezigen werden op de wedstrijddag vervangen door drie ‘invallers’. De rating van de invallers was een stuk hoger dan de uitvallers. Kortom Sissa heeft geen voordeel gekregen.

Lees verder…

Over jan van os

Ik ben meer dan 50 jaar aktief in het schaken. Als speler, als bestuurder, als organisator van schaakaktiviteiten, als wedstrijdleider, als verslaggever (de schaakreporter) en als fotograaf. Heb ooit de titel van Nationaal arbiter gehaald. Momenteel voorzitter van mijn schaakclub ESG en ik zit in het bestuur van Chessfestival Groningen. Sinds 25 november ben ik ook voorzitter van de Noordelijke Schaakbond.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.