Vacatures

Het schaak-seizoen gaat komende zaterdag echt beginnen. Ook voor ons combinatie-team HSP/Veendam, uitkomende in de 3e klasse. Uit verscheidene e-mails is op te maken dat veel spelers er veel zin in hebben in het nieuwe seizoenen en blij zijn dat zij weer met elkaar aan het schaakbord kunnen aantreden. Ik hoor daar niet bij. Ik heb nog nooit zin in een nieuw seizoen gehad, terwijl ik toch echt een opgewekt figuur ben. Schaken hoort er bij, ik speel al vanaf jonge leeftijd voor een club, maar mijn deelname heeft iets plichtmatigs. Ik moet mij er toe zetten. Eenmaal aan het bord gezeten, verdwijnt dat natuurlijk snel. Maar het gevoel dat ik liever lekker thuis zat, heeft tot die tijd de overhand. Het heeft ook iets te maken met het laat thuis komen. Daar houd ik niet van. En dan komt er nog een slechte nachtrust achteraan omdat de partij in het hoofd blijft spoken.

Mijn team-genoten kunnen echter gerust zijn: komende donderdag zal ook ik de eerste partij van het seizoen spelen, in de promotieklasse van de NOSBO, voor het 2e team. Van dit team weet ik nog niet in welke mate de andere spelers er zin in hebben. Ons team is nipt gepromoveerd en brengt de op één na laagste gemiddelde rating mee. Het inmiddels landelijk bekende SISSA, met twee teams in de KNSB, heeft dit jaar ook de doelstelling dat het 3e team kampioen moet worden in de promotieklasse. Als gesponsord team, kost het Sissa 3 geen enkele moeite om er voor te zorgen dat op elk bord een stevig rating-overwicht aanwezig is. Bij de opmars van de SISSA’s 1 en 2 waren grote uitslagen geen uitzondering. Wij weten wat ons daar te wachten staat. Gelukkig zijn er ook nog ‘gewone’ teams en is klasse-behoud voor ons geen onmogelijke opgave.

Dat de spelers weer kunnen beginnen hebben zij te danken aan hun bestuursleden, die zich de afgelopen tijd bezig hebben moeten houden met alle formaliteiten rond de teams. En dat is geen geringe taak. Zijn de club-gegevens nog juist? Wie wil er teamleider worden? Wie kunnen als wedstrijdleider optreden? Hoe staat het met de beschikbaarheid van de spelers? Hoeveel teams kunnen wij opgeven? En dat allemaal met een hele serie verschillende deadlines, die in de gaten moeten worden gehouden. Lees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.