Winnen zonder nullen

Afgelopen zaterdag 26 september stond de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen op het programma. eFXO Apeldoorn 1 speelde thuis tegen DD uit Den Haag. Nadat promoveren vorig jaar op bordpunten niet gelukt is, blijft onze doelstelling ongewijzigd: kampioen worden en promoveren naar de Meesterklasse.

Aan bord 1 speelde de teamleider van vorig jaar, Stefan Kuipers, met zwart tegen Martijn Otten. Hij wist zijn tegenstander in een gesloten stelling langzaam weg te schuiven, wat uiteindelijk leidde tot pionwinst. Om dit te voorkomen offerde wit nog een stuk, maar Kuipers werd hier niet bang van en zette het vrij gemakkelijk om in winst.

De nieuwe teamleider van dit seizoen Merijn van Delft zat met wit aan bord 2. Tegenstander was Arie Werksma. In een vrij rustige Spaanse opening gaf Werksma onder druk een pion weg, waarna hij meteen opgaf.

Lees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.