Giri speelt NK Rapid op zondag 4 oktober in Amstelveen

Het eerste gesloten NK Rapid in Amstelveen kent een zeer sterke bezetting bij zowel de heren als de dames. Topfavoriet is de huidige nummer 6 van de wereld Anish Giri die zijn deelname aan het toernooi niet eerder heeft kunnen toezeggen dan na de uitschakeling in de halve finale van de World Cup. Bij de vrouwen zullen de ChessQueens concurrentie krijgen van Anna Maja Kazarian en Maaike Keetman die het momenteel voortreffelijk doen bij het EK jeugd t/m 16 jaar.

Het volledige deelnemersveld ziet er als volgt uit:

Mannen: Dames:
Anish Giri Anne Haast
Loek van Wely Zhaoqin Peng
Jan Smeets Lisa Schut
Wouter Spoelman Bianca Muhren-De Jong
Dimitri Reinderman Tea Lanchava
Friso Nijboer Anna-Maja Kazarian
David Klein Iozefina Paulet
Hing Ting Lai Maaike Keetman

In beide categorie├źn is de toernooiformule een enkelvoudige achtkamp met als speeltempo 15 minuten + 10 seconde per zet.

Het toernooi wordt gehouden in het Poppodium P60, gelegen in het Stadshart van Amstelveen direct naast het busstation. Bovendien is er ruime parkeergelegenheid in de parkeergarage en in de nabije woonwijken. De partijen zullen live worden uitgezonden en ook worden voorzien van commentaar.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.