Lezing Tea Lanchava weer een succes

Op 1 oktober was Tea Lanchava voor de tweede keer op bezoek bij SV Schaesberg, in Landgraaf (Limburg). Net als vorig jaar waren er veel bezoekers, van heinde en verre gekomen. Tea besprak haar verloren partij tegen Anna-Maja Kazarian tijdens het Nederlands kampioenschap van dit jaar. Ook over de psychologische kant van die partij – bij winst zou ze met Anne Haast een barage om het kampioenschap moeten spelen – werd gesproken.

Na de pauze behandelde ze een groot aantal stellingen waarin één speler slecht leek te staan, maar zich kon redden met zetten die voor de menselijke psyche moeilijk te zien waren; de zogenaamde "Invisible Moves". In de meeste van die stelling had de speler opgegeven, waar dat helemaal niet nodig bleek. Enkele van de stellingen waren van Svidler.

Aan het einde van de lezing werd nog even gesproken over de ChessQueens en het Europees kampioenschap in november, waar de dames gaan proberen zich te kwalificeren voor het WK.

Op donderdag 10 december komt een andere ChessQueen, Bianca de Jong-Muhren, in Het Streeperkruis vertellen over de verrichtingen van het damesteam op het Europees Kampioenschap voor Landenteams in Reykjavik. Ook deze lezing is vrij toegankelijk voor publiek.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.