Anish Giri en Anne Haast winnen NK Rapid in Amstelveen

Anish Giri en Anne Haast winnen NK Rapid in Amstelveen

Afgelopen zondag 4 oktober hebben Anish Giri en Anne Haast in P60 Amstelveen het gesloten NK Rapid en het NK Rapid voor vrouwen weten te winnen. Beide spelers behaalden een zeer fraaie score van 6,5 uit 7 en hielden daarmee de concurrentie op ruime afstand.

In de meeste partijen wist Giri zonder al te veel problemen zijn tegenstanders weg te spelen. In de 1e ronde kwam hij echter goed weg toen Reinderman pardoes een toren blunderde. Het enige halfje stond hij af in ronde 6 toen hij door het oog van de naald ging tegen Wouter Spoelman.

Na een wat moeizame start van 2 uit 4 wist Jan Smeets (5 uit 7) uiteindelijk beslag te leggen op de 2e plaats. In de cruciale laatste ronde versloeg hij Loek van Wely (3,5 uit 7), die daarmee op de 4e plaats eindigde. Het brons ging uiteindelijk naar Dimitri Reinderman, die in totaal 4 punten scoorde.

Bij de dames had Anne Haast van begin af aan de leiding. Belangrijk waren haar overwinningen op Zhaoqin Peng en Bianca de Jong-Muhren in ronde 1 en 3 waarmee de toon direct was gezet. Haast stond slechts een halfje af aan Anna-Maja Kazarian, die haar topvorm (1e plek bij EK jeugd t/m 16 jaar eerder die week) niet kon voortzetten. Tweede werd De Jong-Muhren (5,5 uit 7), terwijl de 3e plaats uiteindelijk ging naar Iozefina Paulet (4 uit 7).

De organisatie van de schaakweek Amstelveen en het NK Rapid kijkt zeer tevreden terug op de afgelopen week en wil alle sponsoren die deze evenementen mogelijk hebben gemaakt bedanken. De komende weken zal de schaakweek worden geƫvalueerd en de mogelijkheid worden onderzocht om volgend jaar weer een editie te houden.

Op de toernooisite vindt U alle informatie terug over het NK Rapid en de schaakweek Amstelveen. Harry Gielen maakte de volgende fotoreportage.

1 Comment

 1. Avatar
  paardvanree oktober 06, 2015

  Ik ben de hele middag aanwezig geweest en ik zag:

  – bij tijd en wijle spannend rapid!

  – hier en daar een deukje in een ego

  – onderhoudend commentaar door dhr. Bottema

  (waarbij zijn beoogde varianten af en toe door

  de snelheid van de waarheid ingehaald werden)

  – geweldige lokatie

  – proffessionele opzet

  Kortom: Chapeau voor de heren Ris en hun team!

  groet

  Dennis Krassenburg

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.