GM Jaan Ehlvest geeft zondag 25 oktober lezing in Amsterdam

Jaan Ehlvest geeft zondag 25 oktober lezing in Amsterdam

Ook in het seizoen 2015-16 zal de Amsterdam Chess Academy weer een aantal speciale gasten ontvangen die een lezing zullen verzorgen in Café Batavia. Op zondag 25 oktober zal voormalig topspeler Jaan Ehlvest uit Estland van 14.00-17.00 een lezing geven in Café Batavia tegenover Amsterdam CS. Tijdens deze lezing zal Ehlvest onder andere ingaan op de verschillen tussen mannen- en vrouwenschaak, zijn eigen carrière en de verschillende persoonlijkheden tussen schakers. Vanzelfsprekend zullen de verhalen worden geïllustreerd met een aantal partijfragmenten.

Ehlvest (1962) werd in 1983 Europees jeugdkampioen en heeft diverse internationale toernooizeges op zijn naam staan. Hij heeft een tijd in de top 10 van de wereld gestaan met als hoogste plek een 5e positie. Zijn all-time high staat op 2660. In 1995 was hij secondant van Anatoly Karpov en later assisteerde hij ook Alexander Khalifman tijdens het WK van 1999 in Las Vegas.

Daarnaast is hij een afgestudeerd psycholoog en in 2004 publiceerde hij zijn autobiografie The Story of a Chess Player. Op de website www.chessgymnasium.com is meer informatie te vinden over zijn carrière, boeken en trainingen.

De kosten voor deze lezing zijn € 10,- en aanmelden van tevoren is verplicht via of via het contactformulier op de website.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.