De rustdag die geen rustdag was

De woensdag is in Hoogeveen als rustdag aangewezen. Dat wil zeggen de beide amateurgroepen en de matches hebben een dagje uitrusten. De open groep speelt wel, vorig jaar zelfs twee ronden, maar dit jaar één. Omdat het beter uitkwam met de agenda’s speelden Anna-Maja Kazarian en Sopiko Guramishvili wel op de rustdag. Daarnaast was er een baskisch schaaktoernooi. Kortom een rustdag met aktiviteiten.

Van de Open groep komt een verslag op de site te staan en ik neem aan dat daar uitgebreid verslag wordt gedaan van de winst van Jan Werle op bord 1 die daardoor op dit moment in zijn eentje met 5 uit 6 aan kop staat. Zelf blijft hij bescheiden over zijn resultaat. Eén verloren van l’Ami en nu één gewonnen van GM Sengupta, Deep. De overige partijen was hij aan zijn stand verplicht om deze te winnen. Jan heeft wel negen grootmeesters in zijn nek hijgen op een halfje achterstand. Hieronder l’Ami, Bok en Ernst. De strijd is dus nog lang niet gestreden en vier nederlandse grootmeesters doen nog mee.

Lees verder…

Over jan van os

Ik ben meer dan 50 jaar aktief in het schaken. Als speler, als bestuurder, als organisator van schaakaktiviteiten, als wedstrijdleider, als verslaggever (de schaakreporter) en als fotograaf. Heb ooit de titel van Nationaal arbiter gehaald. Momenteel voorzitter van mijn schaakclub ESG en ik zit in het bestuur van Chessfestival Groningen. Sinds 25 november ben ik ook voorzitter van de Noordelijke Schaakbond.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.