WK jeugd: hoe sterk is de jeugd?

Komende zondag begint het WK jeugd, weer in het mooie Griekenland. Vanuit de NOSBO doet Eelke de Boer mee zoals u hebt kunnen lezen op de NOSBO-site. Maar hoe sterk is de jeugd en hoeveel sterke jeugdspelers doen er mee? Ik heb niet opgezocht hoe sterk de jeugd is in de hele wereld. Ik heb alleen gekeken naar de deelnemers aan het WK. Zo kan Jorden van Foreest qua leeftijd nog meedoen. Qua sterkte had hij zelfs een redelijke kans, want er doen ‘slechts’ drie schakers mee boven de 2500, waaronder twee grootmeesters. In onderstaand schema heb ik opgenomen hoeveel jeugdspelers boven de 2000 meedoen met het WK. En van elke groep de Nederlanders die meedoen met startpositie en hun rating. Een wereldtitel voor een Nederlander lijkt lastig, maar als het een beetje meezit is een verrassing mogelijk.

Lees verder…

Over jan van os

Ik ben meer dan 50 jaar aktief in het schaken. Als speler, als bestuurder, als organisator van schaakaktiviteiten, als wedstrijdleider, als verslaggever (de schaakreporter) en als fotograaf. Heb ooit de titel van Nationaal arbiter gehaald. Momenteel voorzitter van mijn schaakclub ESG en ik zit in het bestuur van Chessfestival Groningen. Sinds 25 november ben ik ook voorzitter van de Noordelijke Schaakbond.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.