Na dinsdag komt donderdag

Klopt het wel hoor ik u denken. Nu voor de amateurs die in Hoogeveen spelen klopt dit. Immers de woensdag was een rustdag en die telt daarom niet mee.

In de ochtendgroep kwam er een eind aan het sprookje van Boudewijn Hoogeboom. Die zag zijn zegereeks eindigen in het duel met de andere ongeslagen koploper Tinus Fleur. Volgens Boudewijn zelf eindigt het sprookje niet.

“Het blijft voor mij een sprookje dat ik met 4 uit 4 ben begonnen en dat sprookje neem ik mijn hele leven mee”.

Dat is volgens mij de juiste levenshouding. Tevreden zijn met je successen en deze koesteren. Tevreden was natuurlijk ook Tinus Fleur die met 5 uit 5 een punt voorsprong heeft op een viertal achtervolgers. Een punt voor lijkt veel, maar twee keer verliezen en dan heb je niets meer aan je start van 5 uit 5. Marlinde Waardenburg wist Jan Peek te verschalken met een beetje geluk.

“Ik zag hoe hij kon winnen, maar gelukkig zag hij het niet.”

Lees verder…

Over jan van os

Ik ben meer dan 50 jaar aktief in het schaken. Als speler, als bestuurder, als organisator van schaakaktiviteiten, als wedstrijdleider, als verslaggever (de schaakreporter) en als fotograaf. Heb ooit de titel van Nationaal arbiter gehaald. Momenteel voorzitter van mijn schaakclub ESG en ik zit in het bestuur van Chessfestival Groningen. Sinds 25 november ben ik ook voorzitter van de Noordelijke Schaakbond.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.