Vrijdag marktdag

Terwijl in de ochtenduren buiten de marktkooplui met luide stem hun waren aanprijzen wordt er in het raadhuis van Hoogeveen in stilte geschaakt. Nog geen jeugd die luid aan het fietsschaken zijn en nog geen schakers die hardop hun ongeluk vervloeken. Weliswaar een aantal pratende ouders maar die zijn op de vroege ochtend nog niet wakker. Pas in de tijdnoodfase komt het lawaai de trap op naar de speelzaal van de amateurs.

ochtendgroep:

Tinus Fleur kreeg voor de eerste keer een schaker van boven de 1800 tegenover zich. Of hij dat in de gaten had? Ik denk van niet. Hij won al in de opening pion f7 en dan denk je dat hij dat wel even zal afmaken. Tegenstander Han Kuik ging er echter eens goed voor zitten en zag kans de partij remise te houden. Daarmee bleef Tinus Fleur natuurlijk wel alleen aan kop. Hij stond tenslotte een punt voor. En dat punt voor bleef omdat twee achtervolgers remise speelde en de vierde zelfs verloor. Remise is dus voldoende voor de ongedeelde eerste plaats. Bij verlies kunnen er maximaal 5 spelers op de eerste plaats komen. Dat lijkt wel mogelijk want Tinus Fleur moet tegen de nummer 1 geplaatste Henk Simon. Die was wat uit de top gevallen door afwezigheid in ronde 2 en een remise in ronde drie. Na drie winsten is hij weer in het peloton achtervolgers teruggekeerd.

Lees verder…

Over jan van os

Ik ben meer dan 50 jaar aktief in het schaken. Als speler, als bestuurder, als organisator van schaakaktiviteiten, als wedstrijdleider, als verslaggever (de schaakreporter) en als fotograaf. Heb ooit de titel van Nationaal arbiter gehaald. Momenteel voorzitter van mijn schaakclub ESG en ik zit in het bestuur van Chessfestival Groningen. Sinds 25 november ben ik ook voorzitter van de Noordelijke Schaakbond.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.