Het is voorbij

De laatste ronde van Hoogeveenchess 2015 zit er op. Volgend jaar nieuwe kansen. Het vieren van de winnaars en het troosten van de verliezers kostte vanavond veel tijd vandaar een laat verslag. Voordeel was wel dat je met dezelfde borrel zowel kon proosten als troosten.

Normaal heb je meer verliezers dan winnaars. Dit jaar werd er zoveel gelijk geëindigd dat er veel meer winnaars waren dan voorgaande jaren.

In de ochtendgroep van de amateurs stelde de koploper zijn positie veilig door een remise te spelen. Dat ging niet zonder strijd maar kwam toch redelijk snel tot stand. Ook bord 2 werd remise. De borden 3 en 4 werden wel beslist en de winnaars van deze partijen kwamen daardoor samen op de tweede plaats. Vier personen deelden de vierde tot en met zevende plaats. Een ratingprijs was er voor Feline Waardenburg.

Lees verder…

Over jan van os

Ik ben meer dan 50 jaar aktief in het schaken. Als speler, als bestuurder, als organisator van schaakaktiviteiten, als wedstrijdleider, als verslaggever (de schaakreporter) en als fotograaf. Heb ooit de titel van Nationaal arbiter gehaald. Momenteel voorzitter van mijn schaakclub ESG en ik zit in het bestuur van Chessfestival Groningen. Sinds 25 november ben ik ook voorzitter van de Noordelijke Schaakbond.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.