Limburg eert Frank Clevers

Op vrijdagavond 30 oktober organiseerde de Limburgse Schaakbond voor de tweede keer het vrijwilligerstreffen; een leuke avond voor de vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor het schaken in Limburg. Vorig jaar konden de vrijwilligers aanschuiven bij een simultaan tegen Anne Haast; dit jaar was Tea Lanchava de simultaangeefster.

Deze tweede editie stond in het teken van het aftreden van bondsvoorzitter Frank Clevers. Dit jaar stopte Frank met al zijn vrijwilligersactiviteiten. Hij was o.a. tweemaal voorzitter van de Limburgse Schaakbond, webmaster van de LiSB, voorzitter van De Postertoren en had een eigen schaakrubriek in de Limburgse kranten. Hij schreef in 20 jaar precies 1000 schaakartikelen voor de Limburgse kranten. Frank, al jaren erelid, is nu benoemd tot ere-voorzitter van de Limburgse Schaakbond. Een groot aantal Limburgse clubs en de organisatie van het Limburg Open hadden geld bij elkaar gelegd voor een aantal mooi cadeaubonnen. Daarnaast waren er persoonlijke geschenken, vaak in vloeibare vorm, van diverse aanwezigen. Namens de ChessQueens had ook Tea Lanchava een geschenk meegebracht; Frank had in zijn schaakrubriek immers meer dan 10 keer aandacht besteed aan de dames. Daarmee zijn de ChessQueens nergens vaker in de gewone media geweest dan in Limburg. Ook de KNSB was vertegenwoordigd, in de persoon van bestuurslid Jan Stomphorst. Jan nodigde Frank uit om nog één keer de bondsraad te bezoeken zodat ook de KNSB hem eer kan bewijzen.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.