Barry Brink wint druk bezocht, sterk bezet en geslaagd Laren Rapid toernooi!

Afgelopen zaterdag, 31 oktober 2015, werd het Laren Rapid Toernooi gespeeld. Het was een groot succes in meerdere opzichten! Met 50 deelnemers was het de drukst bezochte editie sinds de start in 2002 (vanaf 2005 was het onderdeel van het Laren dubbeltoernooi). Daarnaast was het als vanouds gezellig! Aan competitiviteit was er tevens geen gebrek. Mede door het sterke deelnemersveld met o.a. maarliefst 6 deelnemende Meesters was er sprake van een spannende strijd!

Barry Brink spelend bij Caïssa Amsterdam, wist het toernooi met maarliefst 6,5 uit 7 op zijn naam te zetten, hij hoefde alleen een halfje af te staan aan de nummer 2, daarna eindigden met allen 5,5 punten (maar verschil in WP/SB) Tobias Kabos (tweede), Piet Peelen (IM) (derde), Albert Blees (IM) (vierde) en Bruno Carlier (IM) (vijfde). Gewonnen prijzen betroffen op volgorde van rangorde €150, €100, €70, €35, €20. De poedelprijs ging dit jaar naar Martin de Groot. De ratingprijs voor de categorie < 1800 werd door Ton Mestrom gewonnen, die met 4,5 punten 12e werd, de ratingprijs voor de categorie < 1600 ging naar Kai Otto die met 4 punten 21e werd. Het prijzengeld betrof respectievelijk €35 en €25.

De jeugdprijs werd gewonnen door Wolf Mestrom (13 jaar), die 4,5 punten scoorde en daarmee 10e werd (en de beste prestatie van de deelnemende jeugd neerzette), vermeld moet worden dat de 8-jarige Yichen het ook erg goed heeft gedaan met 3,5 punten (plek 27). Er was, conform traditie, een schaakprobleem op een groot schaakbord opgesteld. De winnaar onder de ingediende goede oplossingen werd (ook) Wolf Mestrom.

Zie verder de website voor de totale rangorde, detail uitslagen per ronde en het foto album.

Al met al dus de ingrediënten voor een geslaagd toernooi! We bedanken iedereen voor zijn deelname en zien ieder graag volgend jaar weer terug (en/of bij het Kroegsnelschaaktoernooi!), dan is het een jubileumjaar (110 jaar) voor de Larense Schaakclub, een speciale editie dus!

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.