BSG smelt weg in Rotterdam

BSG heeft met 5,5 – 4,5 van Rotterdam verloren en die stand doet vermoeden dat het spannender is geweest, dan het werkelijker was. Rotterdam moest deze ronde uitwijken naar een helaas bekende plaats, verzorgingshuis De Evenaar. Gezien de ervaring van 3 jaar geleden de spelers vooraf al gewaarschuwd dat het warm zou worden en dat was helaas maar al te waar. In een kleine ruimte met daarin 20 schakers en nog wat toeschouwers, de verwarming uit, maar uit de rest van het gebouw kwam zoveel warmte dat het weer een sauna was. Uit het welkom bleek dat de gebeurtenissen van de laatste twee ronden hun wonden hadden achter gelaten en niet alleen uit het welkomstwoord. En niet alleen bij de (voormalig) teamleider, maar ook bij de spelers.

Was er nog wat leuks deze zaterdag? Jawel, er was bingo! Zit je niet vermoedend aan het begin van de wedstrijd wat te drinken in de recreatiezaal, komt een enigszins geagiteerde lieve oude vrouw met haar rollator je duidelijk maken dat je aan haar vaste tafel voor de bingo zit! Sorry, sorry.

De wedstrijd begon voortvarend, vanuit Rotterdams oogpunt dan wel te verstaan, de eerste drie uitslagen waren allemaal ten gunste van de Rotterdammers. Thomas Willemze verloor op bord 4 met zwart van Lars Vereggen door 2 zetten te laat op b2 terug te slaan, Ewoud de Groote kwam met wit tegen Martin Martens al snel in tijdnood op bord 5 en greep helaas mis daarin en Robin van Kampen kwam met wit op bord 1 tegen Dimitri Reinderman eerst 1 en later een tweede pion achter en daar wist de zwartspeler wel raad mee.

Frank Erwich hield zijn perfecte score van 100% in stand, deze keer moest Hing Ting Lai er op bord 9 aan geloven. In het eindspel werd als volgt misgegrepen door zwartLees verder…

1 Comment

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.