Onfortuinlijk Dubbelschaak verliest van Vianen/DVP

Op 7 november speelde Dubbelschaak 1 in de prima vervanglocatie ‘’de Rots’’ tegen het eerste team van Vianen. Op papier leken de Oost-Brabanders/Duitsers de favoriet, maar uit de vorige 2 wedstrijden bleek dat zij nogal moeite hadden om een compleet team op te stellen. Zo waren ze 2x met slechts 7 man opgekomen en dan ook nog een keer met een zwakke invaller erbij. Helaas, dat hebben wij weer, hadden ze voor deze wedstrijd 9 man beschikbaar en kwamen ze dus op volle oorlogssterkte op. Met een gemiddelde van 2166 over 8 borden is dat toch wel wat meer dan dat wij konden opstellen..

Toch leek het helemaal niet slecht te gaan. Omdat mijn tegenstander vrij veel tijd nodig had, had ik de tijd om uitgebreid rond te lopen en na zo’n 2 uur leken 1 of 2 matchpunten me zeker mogelijk. Job stond zeer comfortabel, ik was zelf ook wel tevreden, en op de andere borden leek weinig aan de hand. Alleen Camiel leek het wat moeilijk te hebben op bord 1.

Toch ging het helaas weer net mis. We rennen eens langs de borden:

Als eerste was Guido, bord 6, klaar. Hij offerde in de opening een pion om gebruik te kunnen maken van de zwarte koning in het midden.Een interessant concept, maar het liep een beetje uit de hand toen zijn tegenstander maar pionnen bleef eten. Volgens Guido en zijn engine is het echter de hele tijd ongeveer in evenwicht geweest.

Voor het volledige verslag met foto’s en analyse klik hier.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.