Grote belangstelling amateurtoernooien Tata Steel Chess Tournament 2016

Zo’n 1.500 schaakliefhebbers hebben zich inmiddels ingeschreven voor een van de amateurtoernooien van de 78e editie van het Tata Steel Chess Tournament. In januari mogen ze de strijd achter het bord aangaan op slechts een steenworp afstand van het hoofdpodium waar grootmeesters als wereldkampioen Magnus Carlsen, Anish Giri en Fabiano Caruana hun partijen spelen. De weekendvierkampen zitten bijna vol, voor de andere toernooien zijn nog plekken beschikbaar. Het Tata Steel Chess Tournament vindt plaats van 15 tot en met 31 januari 2016.

“Het is mooi om te zien dat zo veel schaakliefhebbers enthousiast zijn over ons toernooi”, aldus Jeroen van den Berg, directeur van het Tata Steel Chess Tournament. “Binnen vijf minuten na het openen van de inschrijving hadden we al 70 aanmeldingen ontvangen. Verheugend is ook dat het gemiddelde ratingniveau van de amateurs die zich hebben ingeschreven hoger is dan tijdens voorgaande edities. Daardoor staat nu al vast dat de Toptienkamp komend jaar een zogenaamde Meestertienkamp zal worden. Net als in voorgaande jaren promoveert de winnaar van deze Toptienkamp naar de Tata Steel Challengers in 2017.

Aanmelden voor de Weekendvierkampen, de Dagvierkampen en de Tienkampen kan via de website van het Tata Steel Chess Tournament: www.tatasteelchess.com. Er is een beperkt aantal plaatsen voor amateurspelers. Aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.