Schaakclub Het Spaarne organiseert toernooi voor huisschakers

Schaakclub Het Spaarne organiseert op zaterdag 28 november a.s. een zogenaamde huis-, tuin- en keukentoernooi. Het toernooi is bedoeld voor de zogenaamde huisschakers: mensen die de regels wel kennen en schaken een leuk spel vinden, maar niet bij een club spelen.

Het toernooi begint om 11.00 en eindigt om ca. 17.00. Er worden partijen gespeeld met een bedenktijd van 15 minuten per speler (rapidtempo). Plaats van handeling: wijkcentrum Laan van Berlijn in Schalkwijk. Aanmelden kan aan de zaal, vanaf 10.30. Inschrijfgeld: 5 euro. Er worden 7 rondes gespeeld en spelen met de klok is niet verplicht!

Organisator Paul Neering: “We wilden iets doen voor de schakers die je nooit op een club tegenkomt, de echte huisschaker. Het toernooi past ook wel bij de sfeer van onze clubavonden: de sociale aspecten van het schaken zijn belangrijker dan de schaaktechnische. Winnen is niet belangrijk. Blunders worden altijd met een glimlach geaccepteerd.

Opgeven voor het toernooi kan door te mailen naar of bellen naar: 06-13174384.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.