Win 2 kaartjes voor de film Pawn Sacrifice: wat zijn uw herinneringen?

In het aangrijpende waargebeurde verhaal Pawn Sacrifice volgen we de schaaklegende Bobby Fischer (Tobey Maguire) die ten tijde van de Koude Oorlog het op moet nemen tegen Russische Boris Spassky. Terwijl de hele wereld toekijkt speelt Fischer niet alleen een wedstrijd tegen Spassky, maar ook tegen zichzelf. De druk van de wedstrijd is hoog en Fischer moet zich bewijzen. De regie ligt in handen van Edward Zwick, die eerder verantwoordelijk was voor onder andere Blood Diamond en Defiance.

Entertainment One Benelux stelt 3 x 2 vrijkaarten gratis ter beschikking voor de fraaiste herinneringen van "Schakend Nederland" aan deze tweekamp. Dat kan een herinnering tijdens de tweekamp zelf zijn, maar ook latere herinneringen (bijv. aan een partij(-fragment) of aan iets dat u las over de tweekamp) zijn welkom. Reacties insturen via . De redactie van Schaaksite.nl gaat alle inzendingen beoordelen. Actie sluit over 10 dagen.

7 Reacties

 1. Avatar
  Erik 26 november 2015

  Aan allen,

  In de film verwijst men naar de 6de partij als de mooiste partij ooit gespeeld. Dit is de waarheid geweld aan doen (de 6de partij was waarschijnlijk wel de mooiste van de wedstrijd, maar zelfs niet de mooiste van Fischer, laat staan uit de hele schaakgeschiedenis).

  Mijn vraag, wat vinden jullie persoonlijk de mooiste partij aller tijden? Mijn keuze is sinds lang Reti-Aljechin, Baden-Baden, 1925 vanwege:

  – het openingsexperiment van Reti (een soort van omgekeerde Aljechin-verdediging) waardoor we al op zet 1 uit de theorie zijn.

  – het positiespel van Reti dat hem strategisch een winnende positie oplevert.

  – de diepe combinatie van Aljechin die uiteindelijk de partij beslist.

  Hopend op vele antwoorden,

  Erik

 2. Avatar
  Johan Hut 26 november 2015

  Ik heb geen voorkeur – zeker niet voor de gekunstelde partijen uit de 19e eeuw als ‘de onsterfelijke partij’ – maar net als jij was ik verbaasd over de euforie over die zesde partij. Byrne-Fischer staat bij menigeen (ook bij mij) toch veel hoger op dit soort lijstjes.

 3. Avatar
  Paco 27 november 2015

  Uiteindelijk kom ik dan toch uit op Kasparov-Topalov, Wijk aan Zee 1999. Misschien een beetje afgezaagd, maar toch.

 4. Avatar
  robert.krouwel 30 november 2015

  Karpov – Kasparov. Beslissende partij Sevilla 1988. Karpov heeft net een boek uitgebracht over de Caro-Kahn. Kasparov komt in de beslissende partij met zwart met een nieuwtje in de caro-kahn en bestrijd Karpov zo met zijn eigen middelen en toont aan dat hij absoluut de beste was.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.