Nieuws uit het Max Euwe Centrum

In de week dat de Nieuwsbrief samen met Schaakmagazine naar alle KNSB-leden verzonden is, valt er nog meer te melden vanuit het Max Euwe Centrum: op de Euweborrel, afgelopen dinsdag in het Holland Casino, presenteerde Peter de Jong zijn trilogie over Euwe. Johan Hut recenseert elders op Schaaksite het eerste deel, Bart Stam schreef een verslag op onze site over de Euweborrel.

Na het zien van de film Pawn Sacrifice (aanbevolen!) met een delegatie MEC-ers schreef Peter Hoomans een artikel over de grote afwezige in de film: Max Euwe. Als voorzitter van de FIDE heeft hij er met name voor gezorgd dat de match doorging en geschiedenis geschreven werd.

Sinds een paar weken is er een expositie met werken van de Zondagsschilders ingericht die gemaakt zijn tijdens ons jaarlijkse Pleinfestival. Ook is de jaarlijkse Kerstpuzzel, met allerlei ludieke, maar pittige opgaven, weer verschenen.

Ten slotte verwachten we deze week uitsluitsel van de gemeente Amsterdam of ze de subsidie per direct (1-1-2016) stopzetten of gaan afbouwen.

Zie onze website www.maxeuwe.nl voor uitvoeriger verslagen van deze onderwerpen.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.