BSG doet zich zelf te kort tegen Charlois

BSG verlies voor de derde keer dit seizoen met 4,5-5,5. Dit keer van Charlois Europoort. Waar vorig seizoen dit soort wedstrijden gewonnen werden of minimaal gelijk, vallen ze tot nu toe verkeerd. Had er dit keer meer ingezeten? Ja.

De statistieken vooraf: Charlois deed het zonder Stef Soors en Julian van Overdam, maar had in Imre Hera en Arben Dardha sterkere vervangers. BSG deed het zonder Robin van Kampen, voor hem viel Jesper de Groote in. De vraag of de trainer van de Verenigde Arabische Emiraten nog zijn gezicht zou laten zien werd deze zaterdag met nee beantwoord.

En hoezo is de KNSB niet een vooruitstrevende bond. Een echte 010-020 ontmoeting op neutraal gebied. 030 was gezien hoe vandaag Utrecht Ajax gespeeld moest worden nog een stap te ver, maar blijkbaar is het op 035-gebied wel mogelijk. Voor wie dit niet kan volgen: BSG 2 ontving het Amsterdamse Fischer Z.

De wedstrijd ging lang gelijk op. BSG kwam als eerste op voorrang, op bord 8 versloeg Ton van der Heijden met wit Roger Meng in een Dame-Indische pot. We komen er in op zet 14. Zwart heeft nog niet gerocheerd en gaat daar snel last van krijgen:Lees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.