De getemde dame

Terug in Nederland ging ik op zoek naar het boek The revised Edition of Works of Simkhovich (1995) van Harrie Grondijs. Ik was benieuwd of er informatie in zou staan over de relaties met vrouwen die eindspelstudiecomponist Froim Markovich Simkhovich (189-1945) had gehad. De vraag die ik mij in mijn column ‘Twee dames in de westhoek’ gesteld had was waar zijn enigszins bizarre gewoonte om dames op het schaakbord volstrekt machteloos te maken vandaan kwam. Ik vermoedde dat Harrie Grondijs in zijn boek hier wellicht het een en ander over te melden zou hebben. Een bezoekje aan het Max Euwe Centrum leverde mij in eerste instantie niet de gewenste informatie op. Tijdens het bladeren door dit boek realiseerde ik me dat ik meer tijd nodig had om alle informatie in mij op te nemen. Een paar dagen later bezocht ik denksportwinkel Het Paard aan de Haarlemmerdijk in Amsterdam.

Lees verder (pdf)

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.