Steentje

Alle tijdschriften, brochures en soortgelijk materiaal die ons huis binnenkomen gaan niet meteen de papier-container in. Ze worden vrijwel allemaal gelezen. Daarna volgt er een splitsing, waar een vaste lijn inzit. Tijdschriften waar anderen interesse in zouden kunnen hebben, blijven beneden, de rest gaat naar boven. Ze worden dus op twee plaatsen bewaard totdat zo’n stapel te groot wordt.

Een deel wordt voor de eeuwigheid bewaard (waaronder natuurlijk het tijdschrift van de schaakbond) en de rest gaat roemloos richting papier-container. Roemloos, maar niet onberoerd. Want ik kijk er toch nog even naar. Zit er iets bij dat ik nog gebruiken kan? Een artikeltje om in een platenhoes te bewaren, bijvoorbeeld. Omdat ik zelf heel graag artikelen in platen-hoezen zou willen vinden, denk ik dat mijn kinderen dat ooit ook leuk zullen vinden. Of anders wel de kopers van de platen nadat mijn kinderen ze op marktplaats gezet hebben. Om even heel actueel te zijn: het artikel in de Volkskrant van 23 december 2015 over de zoon van Boudewijn de Groot zal een dag later in een van zijn albums worden opgeborgen.

Ik kwam onlangs, het was weer eens tijd om een stapel aan te pakken, een enveloppe tegen van het Leger des Heils met ansicht-kaarten. Dat zijn van die kaarten die ik niet durf te versturen. Anderen hebben daar minder last van, want ik krijg er wel eens eentje toegestuurd. Die komt dan als een lelijk eendje tussen de uitbundige, luxe wenskaarten te staan. De bovenste kaart uit de enveloppe trekt mijn aandacht. Er staat op: “samen onafhankelijk” en “goed gevoel, gezond”. Een dame, al in denk-houding, schudt een mannenhand. Ze kijkt hem niet aan, haar blik is reeds naar beneden gericht. De handen ontmoeten elkaar boven een schaakbord. Lees de column hier! En fijne feestdagen toegewenst namens Schaakvereniging Promotie.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.